Nyheter, information & tips!

Middagstips!

Ugnsbakad torskrygg med bönmos, mustig tomatsås och krispiga edamamebönor.

2 portioner.

* 2 portionsbitar tinad (eller färsk) torskrygg, penslade i 2 tsk rapsolja, kryddade med salt och peppar.

* 1 burk krossad tomat

* 1 burk stora vita bönor

* 2 dl edamamebönor

* 1 hackad gul lök (1/2 till tomatsåsen, och 1/2 till bönmoset)

* 2-3 hackade vitlöksklyftor (1/2 till tomatsåsen, och 1/2 till bönmoset)

* 6 tsk rapsolja, 3 till tomatsåsen och 3 till bönmoset

* cayennepeppar efter smak (obs, starkt som 17)

* 1 tsk paprikapulver

* 1 tärning grönsaksbuljong (1/2 till tomatsås, och 1/2 till bönmos)

* 2 dl vatten ( 1 till tomatsåsen , och 1 till bönmoset)

* Saften av 1/4 dels citron

* Hackad persilja

* Nymald svartpeppar & salt

Värm ugnen till 175 grader

Fräs lök, vitlök cayennepeppar och paprikapulver i rapsoljan under någon minut, det får inte ta färg. Häll sedan på tomatkross, vatten och lägg i den ena halvan av grönsaksbuljongtärningen. Låt koka upp. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt såsen sjuda på medeltemperatur.

Lägg torsken i en ugnsfast form och sätt i ugnen i exakt 20 minuter.

Fräs resten av löken och vitlöken i rapsolja. Låt dem svettas en stund på ganska låg temperatur under 2 minuter. Häll på 1dl vatten och tillsätt resten av buljongtärningen. Låt koka upp och rör om tills buljongtärningen löst upp sig.

Öppna bönburken och skölj av bönorna i ett durkslag. Häll sedan ner dem i buljongvattnet. Tillsätt citronsaften och mixa sedan grovt till ett mos. Krydda med salt och nymald svartpeppar.

Sjud upp edamamebönorna i en kastrull med vatten under 1 minut, alternativt låt de gå ner direkt i tomatsåsen.

När torsken är färdig, lägg upp allt på finporslin och dekorera med hackad persilja och edamamebönorna. Smaklig måltid!